Labai gaivus ir gardus tortukas bet kokiai progai ar tiesiog - be progos prie kavos. :)
18cm. formai reikės:
Biskvitui :
2 kiaušiniai;
100gr cukraus;
1 a.š, vanilinio cukraus;
35gr aliejaus;
100gr miltų;
1a.š. kepimo miltelių.
Kremui :
300gr mėgstamo jogurto (aš dėjau kivių/kriaušių skonio);
300gr mėgstamo jogurto (aš dėjau kivių/kriaušių skonio);
250ml plakamosios grietinėlės;
18-20gr želatinos;
Cukraus (pagal jūsų skonį);
Citrinos sulčių (pagal jūsų skonį);
Įv. spalvų žele.
Biskvitų sulaistymui :
saldinto vandens su citrinos sultimis.
Gamybos eiga :
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 min., kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supilti aliejų. Dar šiek tiek paplakti, kad vienodai pasiskirstytų aliejus. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais. Miltus lengvai išmaišyti mediniu šaukštu. Dėti į įkaitintą orkaitę. Temperatūra 170-180 C. Kepti apie 25-30min. Orkaitės iki to laiko neatidarinėti.
18-20gr želatinos;
Cukraus (pagal jūsų skonį);
Citrinos sulčių (pagal jūsų skonį);
Įv. spalvų žele.
Biskvitų sulaistymui :
saldinto vandens su citrinos sultimis.
Gamybos eiga :
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 min., kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supilti aliejų. Dar šiek tiek paplakti, kad vienodai pasiskirstytų aliejus. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais. Miltus lengvai išmaišyti mediniu šaukštu. Dėti į įkaitintą orkaitę. Temperatūra 170-180 C. Kepti apie 25-30min. Orkaitės iki to laiko neatidarinėti.
Žele (naudojau po puse pakelio, bet ir tai dar liko nemažai, tad galite naudoti ir kur kas mažiau nei puse pakelio, nebent darysite didesnėje formoje, tuomet ir produktų reikės atitinkamai daugiau) užpyliau po 200ml karšto vandens, išmaišiau, palikau stingti.
Kiek vėliau, kai žele sustingo, biskvitas atvėso, užpyliau želatiną šaltu vandeniu, palikau išbrinkti.
Tuo metu išplakiau grietinėlę iki standžių putų... Jogurtą sumaišiau su cukrumi ir citrinos sultimis.
Grietinėlę atsargiai įmaišiau i jogurtą. Želatiną pašildžiau garų vonelėje, atvėsinau...
Kiek vėliau, kai žele sustingo, biskvitas atvėso, užpyliau želatiną šaltu vandeniu, palikau išbrinkti.
Tuo metu išplakiau grietinėlę iki standžių putų... Jogurtą sumaišiau su cukrumi ir citrinos sultimis.
Grietinėlę atsargiai įmaišiau i jogurtą. Želatiną pašildžiau garų vonelėje, atvėsinau...
Užsitaisiau vandenuką su cukrumi ir citrinos sultimis i puodelį, pirmąjį biskvitą sulaisčiau silikoniniu teptuku. Į kremą įmaišiau želatiną, sudėjau smulkiai pjaustytos žele gabaliukus, dar permaišiau ir dėjau kremo ant biskvito, tuomet antrasis biskvitas, sulaistymas ir vėl kremas. :)
Tai ir tiek to darbelio... :)
Šaltiniai : receptą pakuždėjo viena tortų kepėja forume. :)
Tai ir tiek to darbelio... :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą