Taigi, vakar buvo mano gimtadienis... o iki jo, turėjau galvos skausmo.... nes niekaip neišsirinkau kokio torto noriu būtent sau... bet po ilgų svarstymų ir galvojimų, apsisprendžiau - tai bus Pina Colada... :)
Biskvitams :
3 kiaušiniai ;
150gr cukraus ;
a.š. vanilinio cukraus;
50gr aliejaus;
150gr miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Kremas :
250gr mascarpones sūrio;
300gr kreminės varškės (naudojau vanilinę ALMA);
200gr kokosų pieno;
200gr plakamosios grietinėlės;
130gr kokosinio jogurto (naudojau Vilkyškių);
1 - 2 v.š. MONIN kokosų sirupo arba Malibu likerio (nebūtina);
6 v.š. cukraus pudros;
indelio konservuotų ananasų (aš naudojau didelį indelį) ;
3 pakeliai grietinėlės standiklio arba apie 25-28gr želatinos.
Sulaistymui:
sirupo nuo ananasų.
Papuošimui :
kokosų drožlių, o daugiau jau pagal norus ir galimybes . :))
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 min., kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supilti aliejų. Dar šiek tiek paplakti, kad vienodai pasiskirstytų aliejus. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais. Miltus lengvai išmaišyti mediniu šaukštu.
Gautą tešlą supilti į 24 cm.kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (kloju tik dugną, šonus ištepu ne gausiai aliejumi). Dėti į įkaitintą orkaitę. Temperatūra 170-180 C. Kepti apie 40min. Orkaitės iki to laiko neatidarinėti.
Jei naudojama želatina, o ne grietinėlės standiklis, tuomet ją užpilti apie 100ml šalto vandens ir palikti brinkti apie 30min.
Maskarponę išplakti su 4 v.š. cukraus pudros,kremine varške, jogurtu, kokosų pienu, sirupu arba likeriu.
Skystį nuo ananasų nupilti į stiklinę - jis bus naudojamas biskvitų sulaistymui (tam naudojau konditerinį teptuką).
Ananasus pasmulkinti (aš pirkau griežinėliais didelę skardinę, tad susmulkinau mažais kubeliais - porą griežinėlių pasilikau papuošimui, į pertepimą dėjau negailėdama).
Želatiną pakaitinti garų vonelėje, atvėsinti.
Grietinėlę išplakti su 2 v.š. cukraus pudros.
Išplaktą grietinėlę supilti į maskarponės kremą, toliau nestipriai plakant supilti atvėsusią želatiną.
(jei naudojama ne želatina, o grietinėlės standiklis, vieną pakelį plakti su grietinėle, kitą pakelį su maskarpone.)
Kremą įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Kas 10 minučių pamaišyti (laikyti apie 20-30min).
Biskvitą perpjauti į dvi dalis. (jei labai stori lakštai gaunasi, pjaukite į tris dalis, bet bent jau į mano formą telpa tortas tik su dviem lakštais biskvito).
Į torto formą dėti pirmąjį biskvitą - teptuku sulaistyti sirupu nuo ananasų, dėti kremo, pridėti ananasų gabaliukų.
Dėti antrąjį biskvitą - sulaistyti,dėti kremo.
Statyti į šaldytuvą, kol sustings. Aš padariau trečiadienį vakarop, valgėme penktadienį vakare, jau buvo susistovėjęs ir labai skanus. :)
Šaltiniai :
Recepto šaltinis čia:
biskvito receptą pakuždėjo viena tortų kepėja forume.
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti