2017 m. vasario 14 d., antradienis

Mascarponės sūrio tortas







INGREDIENTAI :


Biskvitui :
Kiaušiniai 3 vnt. ;
Miltai 30 g ;
Krakmolas 30 g ;
Cukrus 50 g ;
Kepimo milteliai 1 arbat. š.;

Kremui:
Maskarponės sūris 500 g ;
Grietinėlė 400 ml 35 proc. riebumo;
Jogurtas 200 ml natūralaus ;
Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ;
Miltelinis cukrus 200 g;
Želatina 30 g ;
Citrinos 1 vnt. vienos citrinos sulčių;
Karamelė (Rududu arba virtas kondensuotas pienas) arba šaldytų uogų mišinys.

KAIP GAMINTI :



1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Sukrėskite tešlą į 25 cm skersmens popieriumi išklotą torto formą, kepkite 190°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite.

2. Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite brinkti. Dubenyje sumaišykite jogurtą, maskarponės sūrį, miltelinį cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite želatiną garų vonelėje, kad ištirptų, šiek tiek atvėsinkite, nuolat maišydama plona srovele supilkite į kremą. Pastatykite kremą į šaldytuvą, kad šiek tiek apstingtų. Suplakite grietinėlę, įmaišykite į kremą.

3. Ant torto formos dugno dėkite biskvito lakštą, užtepkite karamėlės (arba šaldyto uogų mišinio) sukrėskite kremą, tolygiai paskirstykite. 4–6 val. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Išimkite tortą iš formos, papuoškite pagal fantaziją, norus ir galimybes.

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Šaltinis : Recepto šaltinis čia:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą