Pagrindui :
200 g. Selgos sausainių (dedu puse šokoladinių, puse šviesių mėgstamo skonio)
150 g. sviesto ( galite dėti mažiau sviesto, įpilti truputį kondensuoto pieno )
Kremui:
500 ml. grietinėlės (riebumą rinkitės pagal savo skonį,aš naudojau 36 % riebumo ) ;
apie 200 ml. trintų juodųjų serbentų su cukrumi;
apie puse indelio kondensuoto pieno (jeigu jums per saldu dėkite pagal savo skonį );
1.5 v.š. birios želatinos (pirmajam grietinėlės ir serbentų sluoksniui);
3 vnt. varškės sūrelių po 100gr. vanilinių arba 300gr. kreminės varškės;
200 ml natūralaus jogurto ;
100 ml trintų juodųjų serbentų ;
1.5 v.š. birios želatinos (antrąjam sluoksniui su varške ir juod.serbentais) ;
1 v.š. birios želatinos (baltam sluoksniui) ;
Pamerkiame želatiną (pirmajam sluoksniui). Sausainius susmulkiname (aš sutrinu blenderiu), sviestą ištirpiname ir sumaišome. Torto formą, naudojau 24 cm. išklojame sviesto ir sausainių mase, dedame į šaldytuvą sustingti. Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome. Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname. Dalį grietinėlės išmaišome su serbentais (aš sublenderiuoju iki vientisos tyrės), kitą dalį paliekame baltą. Maždaug 300 ml. į vieną sluoksnį. Pilame želatiną į serbentų masę. Imame sustingusį torto pagrindą, pilame serbentų ir grietinėlės masę ir dedame sustingti. Baltą masę laikome šiltai. Išbrinkiname želatiną. Pakaitiname garų vonelėje - atvėsiname. Kreminę varškę ir natūralų jogurtą sumaišome, įdedame juodųjų serbentų tyrės (mažiau nei į pirmąjį sluoksnį, kad gautųsi šiek tiek šviesesnis atspalvis). Nuolat maišant supilame želatiną į masę, ją pilame ant jau sustingusio pirmojo sluoksnio. Išbrinkiname baltąjąm sluoksniui skirtą želatiną, pakaitiname, atvėsiname. Nuolat maišant supilame į baltąjį sluoksnį. Sustingus serbentų sluoksniui ant viršaus pilame baltą masę.
Dedame į šaldytuvą. Laikome šaldytuve iki tol kol patieksime. Labai lengvai pagaminamas, neužimantis daug laiko ir beprotiškai skanus. Skanaus !!!
Recepto šaltinis (tik aš dar pati pridėjau sluoksnį su varške) : Recepto šaltinis čia:
Recepto šaltinis (tik aš dar pati pridėjau sluoksnį su varške) : Recepto šaltinis čia:
Pjūvis :
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą